MILLATOVIQ: NË INAUGURIM VIJNË PRESIDENTËT E TË GJITHA VENDEVE TË BALLKANIT PERËNDIMOR

Presidenti i ri i Malit të Zi, Jakov Millatoviq, tha se presidentët e të gjitha vendeve të Ballkanit Perëndimor do të vijnë në inaugurim të shtunën.

Këtë ai e ka thënë pas një bisede me kreun e shtetit në largim, Millo Gjukanoviq.

Gjukanoviq tha se ata kanë vazhduar dialogun dhe se kjo është një praktikë e mirëseardhur.

Ai theksoi se kontribuon në dialogun institucional.

“Bisedat ishin interesante, biseduam për shumë tema, kornizën rajonale dhe globale ku Mali i Zi duhet të përparojë. Biseduam edhe për situatën e brendshme dhe ramë dakord se ka shumë sfida përpara. I uroj suksese Millatoviqit”, tha Gjukanoviq.

Millatoviq tha se të dyja bisedimet ishin konstruktive dhe në sfondin e nevojave të politikës sonë të jashtme dhe të brendshme.

“Unë mendoj se bisedimet janë një shembull i mirë i një tranzicioni demokratik të pushtetit. Falenderoj Gjukanoviqin për bisedën konstruktive. Ju e dini që ne jemi të ndryshëm, por ne kemi treguar se jemi të përkushtuar ndaj këtij funksioni. Inaugurimi do të bëhet të shtunën, ku do të bëj betimin dhe në atë akt do të marrë pjesë edhe Gjukanoviq dhe se me këtë do ta përfundojmë këtë proces”, tha Millatoviq.

Siç tha ai, zgjedhjet na presin, për të gjithë është e rëndësishme që ato të zhvillohen në frymën demokratike.

“Pas kësaj le të kemi një qeveri reformuese, e cila do ta kthejë Malin e Zi në rrugën evropiane dhe e cila do të vazhdojë me ndryshime ekonomike. Bisedimet si kjo janë shembull se si duhet të lëvizë Mali i Zi”, tha Millatoviq.

SHARE