MALI I ZI DO TË KONTRIBUOJË NË ARRITJEN E QËLLIMEVE TË KLIMËS

Stimujt e Mbretërisë së Bashkuar (MB) ndihmuan Malin e Zi për të analizuar arritjet e realizimit të mëparshëm të detyrimeve nga Marrëveshja e Klimës, tha Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq. Gjukanoviq priti në takim Ambasadoren e Mbretërisë së Bashkuar në Malin e Zi Karen Maddox, ku e falënderoi Maddox për iniciativën dhe shprehu interes në takimin pas Samitit për Ambiciet Klimatike, i cili është një mundësi për të shkëmbyer mendime mbi bashkëpunimin midis Malit të Zi dhe Mbretërisë së Bashkuar në nivelin dypalësh dhe shumëpalësh. Ai kujtoi se plani i përcaktuar fillimisht për kontributin kombëtar në zvogëlimin e emetimeve të gazeve serë u mbush me përmirësimin e teknologjive në industrinë e metaleve dhe orientimin e plotë drejt prodhimit të energjisë nga burimet e rinovueshme, me një ambicie reale për të zvogëluar 35% dhe më shumë në periudhën vijuese. Samiti virtual ishte një hap i jashtëzakonshëm drejt konferencës së ardhshme të palëve kontraktuese, theksoi Maddox, dhe ambiciet e rritura të Malit të Zi dhe Mbretërisë së Bashkuar, së bashku me vendet e tjera, janë një lajm i shkëlqyeshëm që me siguri do të ndikojë në realizimin e qëllimit të Parisit. Ajo konfirmoi gatishmërinë e MB për të mbështetur Malin e Zi dhe projektet e energjisë së pastër dhe të qëndrueshme nga burimet e rinovueshme, të cilat do të kontribuojnë në zbatimin e planit kombëtar të veprimit dhe forcojnë ambicien në këtë plan.

SHARE