AFATI I FUNDIT PËR SUGJERIME ËSHTË I SHKURTËR

Afati i fundit për sugjerimet e mundshme mbi ndryshimet e propozuara në Ligjin për Lirinë e Fesë është i shkurtër në mënyrë që përfaqësuesit e komuniteteve fetare më pak të përfaqësuara të mund të dërgojnë një qëndrim zyrtar mbi këtë çështje, u njoftua pas takimit të përfaqësuesve të komuniteteve hebraike dhe islamike në Mal të Zi si dhe Kishës Katolike. Takimi u mbajt me iniciativë të komunitetit hebre në Mal të Zi. Nga këto tre bashkësi fetare, thanë se e vlerësojnë përpjekjen e qeverisë së re dhe ministrisë së linjës për të përmirësuar zgjidhjet ligjore. “Ky takim ishte një mundësi për të diskutuar propozimin e shpallur për Ligjin për Ndryshimet në Ligjin për Nëpunësit Civil dhe Punonjësit e Shtetit, ku të pranishmit theksuan se shpresojnë se Qeveria do të marrë parasysh përfaqësimin e barabartë të anëtarëve të popujve të pakicave në institucionet shtetërore,” thuhet në deklaratë. Në takim mueren pjesë kryeipeshkёvi i Tivarit Imzot Rok Gjonlleshaj dhe Guvernatori Apostolik i Dioqezës së Kotorrit, Reis të Komunitetit Islamik Rifat Fejziq, me ekipin ligjor, me inicimin e Nina Ofner Bokan, Presidente e Komunitetit Hebre të Malit të Zi dhe r. Luciano Moshe Preleviq, Rabini Suprem i Malit të Zi.

SHARE