APLIKIMET DERI NESËR, PUNËDHËNËSIT SHPALLËN 15.300 VENDE PUNE

Afati për regjistrimin e përfituesve potencialë të Programit të Trajnimit Profesional për personat me arsim të lartë të fituar skadon nesër, më 18 nëntor në ora 15:00, njoftoi Ministria e Arsimit. 

Ata deklarojnë se të gjithë përdoruesit e mundshëm që kanë kaluar hapin e parë në procedurën e regjistrimit, në përputhje me afatin e caktuar, kanë mundësi të përfundojnë procesin, duke përfunduar më datë 20 nëntor, ora 15:00.

„Punëdhënësit kanë shpallur 15.300 vende pune këtë vit. Të drejtën e trajnimit profesional e kanë personat me arsim të lartë të fituar të cilët nuk kanë përvojë pune në një nivel të caktuar arsimor dhe janë në evidencën e Entit për Punësim”, thuhet në njoftim. 

Për ciklin e dymbëdhjetë të Programit të Trajnimit Profesional deri më sot, 2.290 studentë të universitetit aplikuan, ndërsa 1.921 përdorues zgjodhën me sukses punëdhënësit. 

“Të rikujtojmë se Programi i Trajnimit Profesional zgjat nëntë muaj, njihet si përvojë pune 12 muaj dhe është kusht për të dhënë provimin përkatës profesional me arsim të lartë të fituar”, thuhet në njoftim.

SHARE