MOS LEJONI ASKËND TË LËVIZË ATË QË KA ARRITUR MALI I ZI

Tani jemi së bashku në NATO dhe shpresoj se së shpejti do të jemi së bashku në Bashkimin Evropian, mos lejoni askënd të lëvizë atë që ka arritur Mali i Zi deri më tani, tha Ambasadori i Rumanisë në Mal të Zi, Ferdinand Nagy, gjatë takimit të sotëm me Presidentin e Malit të Zi, Millo Gjukanoviq. Presidenti Gjukanoviq, i dorëzoi një medalje për merita Ambasadorit Nagy për kontributin e tij të madh në përmirësimin e marrëdhënieve ndërshtetërore dhe besimin e partneritetit. Ai falënderoi për mbështetjen e vazhdueshme të Rumanisë për zhvillimin demokratik të Malit të Zi dhe aspiratat e saj Euro-Atlantike, duke kujtuar se mbështetja dhe mirëkuptimi i Rumanisë ishte me rëndësi të madhe për pranimin e vendit tonë në NATO, i cili është përparimi kryesor i Malit të Zi që nga rifitimi i pavarësisë dhe një moment historik strategjik me vlerat familjare dhe euroatlantike. Në kontekstin e rrethanave paszgjedhore, bashkëbiseduesit ranë dakord se është e rëndësishme që Mali i Zi të marrë një qeveri të re sa më shpejt të jetë e mundur, në mënyrë që të përballet me sfidat aktuale të shkaktuara nga virusi korona dhe situata ekonomike e shkaktuar nga kriza COVID.

SHARE