KLUGE: THEKSI DUHET VËNË NË IMUNIZIMIN DHE DOZËN E TRETË

Ministria e Shëndetësisë duhet të vendosë theksin tek imunizimi, por edhe tek e treta dozë – një dozë përforcuese kundër koronavirusit, tha drejtori i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për Evropën, Hans Kluge. Sipas Institutit të Shëndetit Publik (ISHP), drejtori i atij institucioni shëndetësor, Igor Galliq, në margjinat e konferencës së OBSH-së për rajonin e Evropës “Kontrolli i sëmundjeve kronike jo të transmetueshme përmes zgjidhjeve dixhitale – Përgjigja evropiane ndaj sëmundjeve kronike jo të transmetueshme”, delegacioni i ISHP biseduan me Kluge. ISHP deklaroi se synimet e konferencës ishin identifikimi i sfidave të shkaktuara nga pandemia COVID-19, të cilat mund të kapërcehen me ndihmën e zgjidhjeve dixhitale. Gjithashtu, synimet e konferencës ishin adoptimi i praktikave dhe inovacioneve të mira në fushën e zgjidhjeve dixhitale për kontrollin, parandalimin dhe kontrollin e sëmundjeve jo të transmetueshme dhe vendosjen e metodave me të cilat OBSH mund të mbështesë anëtarët në zbatimin e zgjidhjeve dixhitale. “Janë rënë dakord për modalitetet konkrete të mbështetjes së OBSH-së për të përshpejtuar zbatimin e Udhërrëfyesit të miratuar së fundmi për Shëndetin dhe Pasurinë në Ballkanin Perëndimor dhe Marrëveshjen e Bashkëpunimit OBSH-Mali i Zi,” thuhet në deklaratë.

SHARE