Harta e Akneve në Fytyrë, Mesazhet e Fshehura të Shëndetit

Ndodh gjithmonë që pavarësisht kujdesit të mirë për shëndetin e lëkurës, ajo mbushet me puçra dhe akne, sidomos atëherë kur nuk e pret.

Këto të fundit, sipas ekspertëve, janë tregues të mirëfilltë të gjëndjes së shëndetit.

Nëse tregoheni të vëmendshëm ndaj vendndodhjes së puçrave, do të mund të kuptoni nëse ka diçka që nuk shkon në shëndetin tuaj.

Harta e Akneve Që Sinjalizon Probleme Me Shëndetin

Sipas ekspertëve, vendi ku shfaqet puçra në fytyrë ose në lëkurë, besohet të sinjalizojë një problem shëndetësor me një organ të caktuar.

Identifikimi i vendndodhjes së akneve është një punë hetimore jo shumë e vështirë, thonë ata.

Sipas ekspertëve, nëse puçrat dhe aknet dalin në ballë, atëherë tretja është problematike.

Puçrat në ballë mund të tregojnë edhe praninë e shumë toksinave në mëlçi, stresin e tepruar ose problemet me gjumit.

Për këtë problem mund të pini çajin e lulerradhiqes dhe ujë të ngrohtë me limon por edhe të hani hudhër dhe qepë për të eliminuar toksinat dhe rrjedhimisht puçrat.

Puçrat Mes Vetullave

Nëse vëreni puçra apo akne në zonën e mesit të vetullave atëherë faji qëndron tek ushqimet me yndyrë që mund të keni konsumuar për disa ditë.

Kjo vendndodhje mund t’i atribuohet edhe pirjes së tepërt të alkolit.

Puçrat Në Faqe

Nëse keni ndenjur për një kohë të gjatë në një ambient me ajër të ndotur, atëherë ka gjasa që në faqet tuaja të shfaqen puçra apo akne.

Mbajtja e tepruar e telefonit në vesh dhe prekja e fytyrës me të mund të jetë gjithashtu përgjegjëse për puçrat.

Për këtë arsye, ju duhet ta pastroni fytyrën rregullisht dhe ta hidratoni atë.

Puçrat Në Mjekërr

Puçrat në mjekër mund të sinjalizojnë luhatje hormonale për shkak të ciklit menstrual.

Ju nuk duhet ta prekni këtë zonë të fytyrës për të shmangur ndotje të mëtejshme.

Kur Puçrat Shfaqen Në Mëngjes

Koha e shfaqjes së puçrave ka gjithashtu rëndësi.

Nëse fytyra juaj mbushet me puçra në mëngjes, atëherë kjo mund të jetë shkak i moslarjes së fytyrës në mbrëmje që është e domosdoshme.

Së dyti, ju mund të keni ngrënë një ëmbëlsirë ose një ushqim që nuk është tretur mirë.

Ngrënia e darkës në orë shumë të vona nxit formimin e puçrave të nesërmen.

Shfaqja e Puçrave Pasdite

Kjo mund të shkaktohet si pasojë e hormoneve dhe ardhjes së ciklit por edhe nga kremi që përdorni dhe substancat që ai përmban.

Janë disa substanca në larës apo kremëra të caktuar që nxisin puçrat duke krijuar një barrierë në lëkurë që akumulon bakteret.

Shfaqja e Puçrave Në Mbrëmje

Gjatë ditës, lëkura është shënjestër e ndotjes së ajrit por edhe makiazhit të përdorur.

Nëse pucrat shfaqen në mbrëmje, atëherë fytyra juaj është ndotur shumë gjatë ditës.

Për këtë arsye, duhet ta lani fytyrën menjëherë sapo të mbërrini në shtëpi.

Çfarë Tregojnë Pikat e Zeza?

Pikat e zeza mund të tregojnë se mëlçia juaj është e tejmbushur me toksina dhe duhet të ndërmerrni një regjim pastrues me produkte krejt natyrale për t’i nxjerrë ato nga sistemi./AgroWeb.org

SHARE