TË NDËSHKOHEN ORGANIZATORËT E TUBIMEVE TË PALIGJSHME

Trupi Koordinues Kombëtar për Sëmundjet Infektive deklaroi në seancën e djeshme se që nga fillimi i pandemisë së koronavirusit, masat epidemiologjike janë miratuar në një kohë dhe në mënyrë të qëllimshme, se kriza është menaxhuar mirë në kushtet e dhëna, dhe se sistemi shëndetësor ka treguar një vitalitet të veçantë. TKK vlerësoi se vëmendje, detyrim dhe përgjegjësi shtesë duhet t’i kushtohet kontrollit më efikas të zbatimit të masave epidemiologjike, kryesisht ato që paraqesin rrezikun më të madh epidemiologjik. Shkalla e lartë e infeksionit në vendin tonë dhe në të gjithë Evropën, siç thonë ata, konfirmojnë se një valë e re, serioze e pandemisë po zhvillohet, e cila kërkon shkallën më të lartë të efikasitetit të të gjitha enteve kompetente në përpunimin e shkeljeve të dukshme të urdhrave të autoriteteve shëndetësore. Ata vlerësojnë se sfida më e madhe dhe rreziku epidemiologjik është organizimi i dasmave, ditëlindjeve dhe festave familjare. “Autoritetet kompetente janë të ngarkuar për parandalimin e tubimeve të tilla dhe për vulosjen dhe ndëshkimin e personave përgjegjës në mjediset ku organizohen tubimet.” Trupi Koordinues Kombëtar për Sëmundjet Infektive u bëri thirrje komuniteteve fetare të kufizojnë ritet fetare dhe tubimet e tjera në objektet fetare në minimum derisa epidemia të vihet përsëri nën kontroll.

SHARE