GALLIQ: NUK ËSHTË E NEVOJSHME TË MBYLLEN TË GJITHA SHKOLLAT ​​TANI PËR TANI

Transmetimi i koronavirusit në shkollat ​​në Mal të Zi nuk është shqetësim tani për tani që i gjithë sistemi shkollor të mbyllet, tha drejtori i ISHP Igor Galliq. Ai kujton se sipas rekomandimeve, qëndrimi është se shkollat ​​duhet të qëndrojnë të hapura dhe se është e nevojshme të bëhet gjithçka për të siguruar që fëmijët të shkojnë në shkollë.Duke folur për situatën epidemiologjike në Malin e Zi, Galliq tha se jemi në një fazë të ndjeshme kur kemi arritur maksimumin në këtë sëmundje. “Të gjitha vlerësimet në lidhje me periudhën e ardhshme janë shumë të pasigurta dhe do të varen nga vetja jonë dhe nga mënyra në të cilën do t’i përmbahemi masave,” tha Galliq. “Sistemi i kujdesit shëndetësor nuk mund ta kthejë epideminë në rrjedhat normale më vete, pa qytetarë dhe pa pjesë të tjera të shoqërisë,” tha drejtori i ISHP, duke shtuar se është  enevojshme një përgjigje gjithëpërfshirëse nga shoqëria.

SHARE