ËSHTË DETYRIM TË RUHET KURSI EVROPIANË I MALIT TË ZI

Mali i Zi ka arritur rezultate të rëndësishme brenda dhe jashtë vendit, prandaj është njohur si një lider në procesin evropian në rajon. Prandaj, është një detyrim edhe më i madh për të ruajtur kursin evropian dhe për të vazhduar me reformat e filluara, dhe që ndryshimet politike të manifestohen përmes dialogut në Parlament , theksoi Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Ivan Brajoviq në takimin me Ambasadorin e Republikës Çeke në Malin e Zi, Karel Urban. Në takim, siç theksohet në njoftimin nga zyra e Kryetarit të Kuvendit, u shpreh bashkërisht se zgjedhjet ishin të ndershme dhe transparente, në përputhje me parimet dhe normat ligjore dhe demokratike, me legjislacion të përmirësuar zgjedhor, dhe pjesëmarrja e lartë është një tregues i përgjegjësisë së qytetarëve. Brajović tha se, me qëllim për të rënë dakord mbi organizimin e Sesionit të Parë të thirrjes së 27-të të Parlamentit të Malit të Zi, ai ftoi bartësit e listave zgjedhore që siguruan statusin e parlamentit për të biseduar. Në këtë drejtim, ai shprehu shpresën që data e seancës konstituive të Kuvendit të specifikohet gjatë mbledhjes së përmendur dhe shpjegoi procedurën kushtetuese për formimin e Qeverisë së re. Ambasadori Urban vuri në dukje se Republika Çeke do të jetë gjithmonë një përfaqësuese e një Mali të Zi të pavarur, civil, multietnik që do të vazhdojë rrugën e saj evropiane, si një anëtar i Aleancës së Atlantikut të Veriut, duke theksuar se Mali i Zi ka treguar forcën institucionale dhe demokracinë në zgjedhje.

SHARE