BRAJOVIQ: TË PARANDALOHEN TUBIMET MASIVE

Zhvillimi i mëtejshëm i situatës epidemiologjike në Mal të Zi do të varet ekskluzivisht nga sjellja e qytetarëve dhe Mali i Zi duhet të parandalojë të gjitha tubimet masive, pavarësisht nga prefiksi i asaj ngjarjeje, tha shefja e Zyrës së Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) në Mal të Zi, Mina Brajoviq. Në programin e mëngjesit, Brajoviq tha se shpreson gjithashtu për masa të zbatuara nga autoritetet kombëtare, të cilat lidhen me zbatimin e masave që synojnë kontrollimin e transmetimit. Ajo theksoi se sjellja e përgjegjshme e qytetarëve është jashtëzakonisht e rëndësishme, në mënyrë që të vendoset përsëri epidemia nën kontroll. Duke vlerësuar se situata është shqetësuese, ajo tha se është po aq shqetësuese që Mali i Zi është vazhdimisht në shoqërinë e atyre vendeve që kanë numrin më të lartë të pacientëve për 100,000 banorë. Të dhënat e OBSH-së për rajonin e Evropës tregojnë se numri i pacientëve në Evropë u rrit me 118 përqind në periudhën nga qershori deri në shtator. Ajo gjithashtu na kujton mbledhjet dhe tubimet masive që kemi pasur, duke vërejtur se në një kohë të rritjes eksponenciale, “gjëja e fundit që mund të bëjmë është të drejtojmë gishtin se kush është përgjegjës”. “Në rrethana të tilla, ne duhet të kemi një armik, dhe ai është Covid19. Ajo që na ndihmoi të mposhtim sëmundjen Covid në fillim ishte solidariteti. “Nëse duam të hapim shkolla dhe biznese, secili prej nesh individualisht duhet të japë kontributin maksimal dhe të përpiqet të shmangë infeksionin,” tha Brajoviq.

SHARE