SIMOVIQ: TANI PËR TANI, PA MASA TË RREPTA E QËNDRIM NË SHTËPI

Kryetari i Trupit Koordinues Kombëtar, Millutin Simoviq, tha se tani për tani nuk do të ketë masa kufizuese, të tilla si qëndrimi në shtëpi, si gjatë valës së parë të koronavirusit.

“Tani nuk ka masë të rreptë – të qëndrosh në shtëpi. Tani ne do të punojmë, sepse ekonomia po mbron gjithashtu shëndetin publik,” tha Simoviq.

Duhet, thotë ai, të distancohemi, të jemi më të përgjegjshëm dhe më të disiplinuar.

Kjo, thotë Simoviq, është një krizë që askush nuk mund ta parashikonte “dhe ne duhet ta përballojmë atë në një mënyrë jashtëzakonisht të përgjegjshme”.

Ai u bëri thirrje qytetarëve që të respektojnë masat kundër përhapjes së koronavirusit në mënyrë të disiplinuar, duke thënë se sot situata është më ndryshe sesa në valën e parë.

“Në një situatë kur, falë individëve dhe grupeve të papërgjegjshme, ka pasur një valë importesh, dhe pastaj transmisione të brendshme, dhe tani kur është e nevojshme të sigurohen kushte për mbijetesën e ekonomisë, ne kemi nevojë për një lloj tjetër disipline dhe përgjegjësie,” tha Simoviq.

Tani, thotë ai, ne do të punojmë, sepse ekonomia po mbron edhe shëndetin publik: “Kjo është mënyra tjetër e jetës me epideminë, ku kemi lënë shtëpitë tona, ku shkojmë në punë, por prapëseprapë duhet të reduktojmë kaq shumë, po distancohemi, për të qenë më të përgjegjshëm dhe të disiplinuar”. 

Kryetari i Trupit Koordinues Kombëtar tha që nga fillimi, vendi ynë kishte një qasje të konfrontimit të plotë me realitetin, bazuar në parimet profesionale, dhe se nuk i ka fshehur dhe rregulluar të dhënat.

SHARE