MARKOVIQ: SHTETI I EKSPOZUAR NDAJ SULMIT BRUTAL

Mali i Zi është i ekspozuar ndaj një sulmi brutal për shkak të tubimeve masive që mund të sjellin pasoja të paparashikueshme, tha Kryeministri i Malit të Zi Dushko Markoviq, në TVMZ.

Ai theksoi se publiku është duke parë një shkatërrim tjetër politik të drejtuar kundër shtetit dhe institucioneve të tij.

Markoviq theksoi se i gjithë publiku është dëshmitar i sjelljes që rrezikon shëndetin publik, të gjitha nën maskën e mbrojtjes së të drejtave dhe lirive fetare.

Markoviq vlerësoi se në dy ditët e kaluara në disa nga qytetet tona ka pasur shkelje masive të urdhrave dhe masave shëndetësore, se Mali i Zi është i ekspozuar ndaj një sulmi brutal që mund të ketë pasoja të paparashikueshme për shëndetin e qytetarëve dhe se Qeveria do të kryejë detyrën e saj kushtetuese dhe do të mbrojë interesat kombëtare.

Markoviq tha se sfondi i gjithçkaje që ndodhi në disa qytete  dy netë rresht ishte nevoja fetare e supozuar e një numri të besimtarëve të Kishës Ortodokse Serbe në Mal të Zi, e cila i ftoi qytetarët në tubime publike edhe pse ato janë të ndaluara në interes të shëndetit publik.

Kryeministri tha se ne jemi gjithashtu dëshmitarë të kërcënimeve nga partitë politike se ata do të bllokojnë shtetin dhe jetën në të.

Kryeministri kujtoi që Qeveria respekton të drejtën dhe nevojën për të manifestuar fenë dhe festimin e festave fetare, dhe se kjo u konfirmua me vendimin e Trupit Koordinues Kombëtar.

Markoviq tha se ne duhet të kujtojmë bashkërisht të gjithë qytetarët e tjerë – dhe nevojat e tyre, dhe të drejtat dhe liritë e kufizuara për mbrojtjen e jetës dhe shëndetit të të gjithë neve.

Ai shtoi se gjatë epidemisë në Mal të Zi, çdo ditë kemi regjistruar shembuj të rinj të njerëzimit dhe heroizmit, kemi kuptuar se dallimet ideologjike dhe kombëtare, janë kurrë më pak; se qëndrimi i partive politike dhe faktorëve të tjerë të jetës publike është përgjegjës dhe patriotik.

Nga ana tjetër, Qeveria – shtoi Kryeministri – ka treguar se jeta dhe shëndeti i popullatës janë interesi i saj kryesor, dhe se siguria materiale e çdo qytetari dhe familjes së tij është gjithashtu shqetësimi dhe detyrimi ynë.

“Ne jemi të detyruar t’i shërbejmë vendit tonë, jo dikujt tjetër. Ne mbrojmë dinjitetin dhe interesat tona kombëtare dhe nuk do t’i nënshtrojmë ato ndaj të tjerëve. Është detyrim i çdo organi shtetëror dhe i çdo institucioni ligjzbatues. Kjo është detyra kushtetuese e Qeverisë që ne do të kryejmë. Malin e Zi nuk ka nevojë të duhet, por duhet të respektohet! Kjo është arsyeja pse është e nevojshme që ne të vazhdojmë të jemi përgjegjës, të kthehemi në punë dhe në pronat tona – në mënyrë që të krijojmë për familjet tona dhe shtetin në një krizë të pashembullt ekonomike. Shpresoj se kjo mund të jetë në interesin e përbashkët të kishës dhe besimtarëve të saj. Se Mali i Zi është i përjetshëm “- përfundoi Kryeministri.

SHARE