PILOTËT PO KËRKOJNË KOMUNIKIM URGJENT ME QEVERINË

Në një letër drejtuar Kryeministrit të Malit të Zi, Zdravko Krivokapiq, sindikata e pilotëve të Montenegro Airlines tha se per dy javë që kur u mbyll linja ajrore kombëtare, punonjësit nuk kanë marrë ndonjë përgjigje as nuk kanë parë një hap konkret për të konfirmuar premtimet e Kryeministrit dhe për të zgjidhur çështjet e tyre të jetës dhe ekzistenciale. Ata thanë se 250 persona që nuk janë pjesë e operacionit të fluturimit, nga gjithsej 350 punonjës, së bashku me familjet e tyre, rrëshqasin drejt çështjeve sociale. Pilotët thanë se të gjitha kontaktet me ta janë ndërprerë dhe se dyshimi ka depërtuar në ekzistimin e mundësisë që ata të mashtrohen dhe të bëheshin viktima të politizimit. Sindikata e Pilotëve të Fluturimit thotë se ata janë njerëz profesionistë dhe të përgjegjshëm dhe zyra e tyre është, siç thuhet, ekskluzivisht kabina e avionit, prandaj, për çdo joefikasitet dhe kolaps financiar të Montengro Airlines, ato nuk janë vendi  për t’u adresuar. “Ju lutem në mënyrë urgjente vendosni një komunikim të shëndetshëm, dhe sa më shpejt të jetë e mundur të zgjedhim statusin e punës dhe shoqërore të punonjësve të Montenegro Airlines. Ne duam që ju më në fund të deklaroni veten dhe ne të jemi pjesë e zgjidhjes, jo e problemit,” thuhet në letrën e Sindikatës drejtuar Kryeministrit Krivokapiq. Drejtori ekzekutiv i linjës ajrore kombëtare Montenegro Airlines (MA), Vllastimir Ristiq, ka dhënë dorëheqjen nga ajo pozitë.

SHARE