Tesla fton prodhuesit e tjerë të automjeteve që të përdorin lidhësin e saj të karikimit për veturat elektrike

Spina Tesla, e cila quhet Standardi i Karikimit të Amerikës së Veriut, ose shkurt NACS, është projektuar nga Tesla dhe si e tillë ishte e disponueshme vetëm në makinat Tesla dhe stacionet e karikimit Tesla. Kjo është gati të ndryshojë.

Tesla njoftoi se do të ndajë dizajnin e lidhësit me ofruesit e infrastrukturës së karikimit dhe prodhuesit e tjerë të automjeteve në mënyrë që të përhapet përdorimi i tij edhe më gjerë në të gjithë SHBA. Falë shifrave të mëdha të shitjeve të Tesla dhe rrjetit të gjerë të Superchargers, lidhësi i saj NACS përfaqëson më shumë se 60 për qind të tregut.

Ndërsa prodhimi i veturave të tjera elektrike është ende i ngadalshëm dhe nxjerrja e stacioneve të karikimit kërkon kohë, përfundimisht CCS do të kishte marrë kontrollin e tregut. Sapo GM dhe Ford të arrijnë qëllimet e tyre të prodhimit, NACS do të kishte humbur dominimin e tregut brenda disa muajsh, raporton Arena EV, transmeton Telegrafi.

Tesla invites other automakers to use its EV charging connector

Sidoqoftë, dominimi i tregut nuk është i vetmi makinë, ndoshta dizajni i prizës NACS është më i hollë, priza në vetvete është shumë më e vogël dhe priza për automjetin merr më pak hapësirë si rezultat. Kjo është një pikë shumë e rëndësishme kur bëhet fjalë për dizajnimin e një makine – një prizë më e vogël është më e lehtë për t’u fshehur mirë.

Pastaj është epërsia e pretenduar e NACS, sipas Tesla-s, priza më e vogël mund të trajtojë deri në 1 MW energji DC dhe mund të përdorë si DC ashtu edhe AC përmes një lidhësi të vetëm – CCS është kaq i madh sepse përfshin lidhës të veçantë për DC dhe AC.

Tesla invites other automakers to use its EV charging connector

Prizat dhe spinat më të thjeshta nënkuptojnë kursime të mëdha në kostot e prodhimit, shpenzimi i 19.28 eurove (20 dollarëve) më pak për konektorë nuk duket si shifër e madhe e parave, por kur mendoni se GM dhe Ford duan të prodhojnë 1 milion makina në vit përfundimisht – 19,281 milionë euro (20 milionë dollarë) duket shifër e madhe.

Tesla invites other automakers to use its EV charging connector

Tesla bëri të disponueshme publikisht dizajnin dhe specifikimet e lidhësit të saj dhe sipas një raporti zyrtar, kompania po punon me “organet përkatëse standarde” për ta kthyer NACS në një standard publik. /Telegrafi/

SHARE