EKSPERTËT NË DISPOZICION TË QEVERISË NË LARGIM

Mandatari për kryeministër, Zdravko Krivokapiq, u bëri thirrje të gjithëve që të ndjekin udhëzimet e autoriteteve shëndetësore në mënyrë që të luftojmë këtë pandemi të virusit korona, pavarësisht nga bindjet personale. “Çdo besimtar ka të drejtë të deklarojë fenë e tij në mënyrën e përshkruar nga komuniteti fetar të cilit i përket. Por është detyra e çdo besimtari dhe jo besimtari të respektojë ligjet e shtetit që zbatohen në pandeminë e virusit korona,” shkroi Krivokapiq në Twitter. Ai vuri në dukje se Covid tashmë ka marrë shumë jetë njerëzish në Mal të Zi, kështu që çdokush, siç deklaroi ai, është sjellë në mënyrë të papërgjegjshme. “Ne duhet të ndihmojmë sistemin e kujdesit shëndetësor, i cili është një nga më të dobëtit në Evropë për shkak të korrupsionit të regjimit të vjetër. Kjo është arsyeja pse një nga përparësitë e qeverisë së ardhshme do të jetë modernizimi i sektorit shëndetësor,” thekson Krivokapiq. Mandatari shtoi se, për shkak të situatës jashtëzakonisht komplekse në Malin e Zi, të shkaktuar nga pandemia Covid, ata shprehin gatishmëri për të vërë të gjithë njerëzit profesionistë dhe idetë në dispozicion të Qeverisë në largim, në mënyrë që, siç njofton ai, të gjithë t’i përgjigjeshin kësaj pandemie në mënyrën më të mirë, për të shpëtuar njerëzit dhe ekonominë.

SHARE