BEÇIQ: NUK KA VEND MË TË MIRË PËR DIALOG SE PARLAMENTI

Kreu i Parlamentit të Malit të Zi, Alleksa Beçiq, deklaroi se është i sigurt se nuk ka vend më të mirë në vendin tonë për të inkurajuar dialogun dhe për të filluar një debat konstruktiv sesa Parlamenti i Malit të Zi. Në konferencën “Ballkani Perëndimor dhe BE: Konsolidimi Demokratik përmes Përmbushjes së Kritereve Politike”, Beçiq tha se ai shpreson që Parlamenti i Malit të Zi të bëhet një skenë e vërtetë debati argumentues në periudhën e ardhshme. “Bashkëpunimi me sektorin e OJQ-ve është jashtëzakonisht i rëndësishëm për hapjen e temave që prekin të ardhmen evropiane të Malit të Zi. Rezultati i konferencës duhet të na sjellë më pranë përgjigjes në pyetjen se çfarë duhet të përmirësojmë në mënyrë që të arrijmë përparim në kriteret politike për anëtarësimin në BE,” tha Beçiq. Ai beson se përmbushja e standardeve evropiane të kritereve politike nënkupton forcimin e shtetit ligjor, vendosjen e një themeli të fortë për institucionet e sistemit, respektimin pa kriter të të drejtave të njeriut dhe të pakicave. “Parlamenti i Malit të Zi është i vendosur të arrijë atë që është vendosur në axhendën e thirrjes së 27-të,” tha Beçiq. Sipas tij, përmes ndihmës së dhënë nga partnerët tanë evropianë, qytetarët do të ndiejnë një përmirësim në jetën e përditshme, përmes infrastrukturës së transportit të vendeve, përmes programeve mbështetëse të të rinjve, por edhe projekteve që lidhen me burimet e ripërtëritshme të energjisë dhe transformimin dixhital.

SHARE