SHEHOVIQ: DO TË RRISIM NUMRIN E PROGRAMEVE PËR SHKËMBIMIN E STUDENTËVE

Mali i Zi do të vazhdojë të rrisë numrin e programeve që lidhen me bursat dhe bursat studentore, deklaroi  Ministri i Arsimit të MZ, Damir Shehović, duke shtuar se mbyllja e arsimit të lartë çon në izolimin e shoqërisë.

Siç kumtohet nga Ministria e Arsimit të MZ, Shehoviq kryeson delegacionin në konferencën e 30-të vjetore të Shoqatës Evropiane të Arsimit në Gjenevë, tema e së cilës është ndërkombëtarizimi i arsimit të lartë.

“Qëllimi është të shkëmbejmë përvojat dhe të mësojmë praktikat më të mira në sistemin e arsimit të lartë, prezantimin e vendeve dhe sistemeve të tyre dhe institucioneve të arsimit të lartë, programet Erasmus + dhe të tjerat”, thuhet në deklaratë.

Shehoviq, siç theksohet, ka thënë  se Mali i Zi do të rrisë më tej numrin e programeve që lidhen me shkëmbimet e studentëve dhe bursat.

Ai tha se ndërkombëtarizimi i programeve të arsimit të lartë dhe shkëmbimit më të mirë janë tregues të rëndësishëm të cilësisë së arsimit të lartë në çdo vend.

SHARE