13 KORRIKU – DITA E SHTETËSISË SË MALIT TË ZI

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, vuri kurorë në monumentin e luftëtarit Partizan në kodrën e Goricës dhe uroi qytetarët me 13 korrik – Ditën e Shtetësisë.

Presidenti tha se ishte data më e rëndësishme në historinë e Malit të Zi.

“Këtë vit, për shkak të pandemisë Covid19, ne nuk e festojmë 13 korrikun në mënyrën tradicionale, por gjithmonë e trajtojmë këtë datë më të rëndësishme të historisë së lavdishme të Malit të Zi me respekt të barabartë dhe krenari,” tha Gjukanoviq.

Ai gjithashtu shprehet se antifashizmi malazez nënkupton gjithashtu përkushtim ndaj Malit të Zi ashtu siç e kemi edhe ne sot.

“Një anëtar i pavarur, i njohur ndërkombëtarisht, i NATO-s, kushtuar vlerave të BE-së dhe anëtarësimit në BE,” tha Gjukanoviq, duke uruar të gjithë qytetarët për 13 korrikun – Ditën e Shtetësisë.

“Le të jetë Mali i Zi i përjetshëm,” përfundoi Gjukanoviq.

SHARE