ABAZOVIQ: DO TË RRËNOJMË OBJEKTET PA LEJE DHE DO T’I JAPIM FUND MAFIES SË NDËRTIMIT

Shfrytëzimi i paligjshëm i zhavorrit në veri po merr vrull, veçanërisht në Beranë, u paralajmërua në seancën e Këshillit Kombëtar për Luftën kundër Korrupsionit.

Është urdhëruar që pas rezultateve të arritura në parandalimin e shfrytëzimit të paligjshëm të zhavorrit në Moraçë, të intensifikohen aktivitetet edhe në lumin Lim.

Kryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq tha se me parandalimin e shfrytëzimit të paligjshëm të zhavorrit mbrohet interesi kombëtar.

Në mëngjesin e sotëm nisi prishja e objekteve të nxjerrjes së paligjshme të zhavorrit në shtratin e lumit Moraçë. Fabrika „Montenegro Petrol“ në Moraçë u shemb dhe kryeministri në mandat teknik Dritan Abazoviq i përgëzoi për veprimin, por edhe theksoi: “Kur kemi çështje me interes publik si kjo e mëngjesit të sotëm, përveç zyrtarëve, në terren duhet të jenë të gjithë autoritetet e pushtetit. Mos të ndodhë që të dërgoni inspektorë dhe zyrtarë pa qenë vetë prezent”.

“Ne do të rrafshojmë të gjitha ndërtesat pa leje, jo vetëm këtu, por në të gjithë Malin e Zi. Mafia e ndërtimit nuk ka më aftësi të konkurrojë me interesat e qytetarëve”, tha Abazoviq në një deklaratë për media.

Ai i bën apel Prokurorisë që të bëjë punën që i takon.

“Dikush duhet të paguajë sanimin, i cili matet me dhjetëra milionë euro. Nëse duhet Qeveria, Qeveria do të paguajë, por unë ju kërkoj që të përcaktoni emrat e kompanive dhe personave që kontribuan në situatën katastrofike”, tha Abazoviq.

“Dikush duhet të paguajë sanimin, i cili matet me dhjetëra milionë euro. Nëse duhet Qeveria, Qeveria do të paguajë, por unë ju kërkoj që të përcaktoni emrat e kompanive dhe personave që kontribuan në situatën katastrofike”, tha Abazoviq.

Lakushiq: Gjatë sezonit turistik do të kemi mungesë prej 100 deri në 200 litra ujë në sekondë

Drejtori i Ujësjellësit Rajonal Zoran Lakushiq  tha se në sezonin turistik veror do të ketë mungesë uji prej 100 deri në 200 litra në sekondë, në korrik, gusht dhe fillim të shtatorit.

Ai në seancën e Këshillit Kombëtar për Luftën kundër Korrupsionit tha se Ujësjellësi Rajonal ka ndërmarrë aktivitetet e duhura dhe se kanë filluar me aktivitete në mënyrën më të mirë për ta zgjidhur problemin.  

“Ne kemi filluar në dy drejtime, që është krijimi i pengesave apo kushtetutave përkatëse në shtratin e lumit Moraçë dhe në këtë mënyrë besojmë se do të rrisim 50 litra në sekondë,“ tha Lakushiq. Ai tha gjithashtu se një opsion tjetër është blerja e një impianti të lëvizshëm – i cili do të kishte një kapacitet prej 50 litrash në sekondë.

SHARE