RRITET SËRISH ÇMIMI I MIELLIT, MUND TË KETË RRITJE TË RE TË ÇMIMIT TË BUKËS

Vetëm tre ditë pas hyrjes në fuqi të çmimeve të reja të bukës, furrtarët morën çmime të reja, dukshëm më të larta të miellit nga mullixhinjtë dhe importuesit. Mielli i bukës së grurit u rrit sërish në tregun rajonal këtë javë dhe furrtarët në Mal të Zi morën çmime të reja nga importuesit dhe furnizuesit, të cilat u rritën për rreth 15 për qind, që do të nënkuptojë një rritje të re të mundshme të çmimeve për bukën dhe produktet e furrës, ka raportuar “Vijesti”. Kjo rritje e re e çmimit të miellit, e pesta në gjashtë muajt e fundit, ndodhi pikërisht kur furrtarët, pas negociatave me tregtarët dhe Qeverinë në fund të dhjetorit, i rritën çmimet e bukës bazë nga 500 dhe 600 gramë në 65 cent, i cili ka hyrë në fuqi më 10 janar.

SHARE