SITUATA ËSHTË SERIOZE, NË DASMA DERI EDHE NË 400 PERSONA

Drejtori i Institutit të Shëndetit Publik, Boban Mugosha, e vlerësoi situatën epidemiologjike në Malin e Zi si shumë të rëndë, pasi kemi një transmetim të lartë lokal që zgjat për një kohë të gjatë. Sfida para nesh janë festimet, të cilat festohen me një numër të madh të njerëzve në një hapësirë ​​të vogël. Prandaj, ai u lutet qytetarëve që të  festojnë në rrethin më të ngushtë familjar. E gjithë kjo, thotë ai, është një reflektim i mosrespektimit të masave të Trupit Kombëtar të Koordinimit. Mugosha në programin e mëngjesit të TVCG tha se kjo situatë do të jetë derisa të fillojmë të respektojmë masat.  Kanë shpresuar, tha ai, që futja e masave kufizuese në disa qytete do të çonte në një rënie më të shpejtë të numrit të të infektuarve. “Diku dha fryte, Berane, Rozhajë, Andrijevicë… por ne shohim që në Podgoricë, Bijelo Polje, Budva, Kotor, tani në Ulqin, Zhablak ka një rritje të madhe. Dhe kur merrni një raport nga terreni, shihni se jo vetëm që nuk respektohen masat e mbajtjes së maskave, por kemi gjithçka që nuk lejohet – rastet për të marrë ngushëllime, për të bërë dasma me 200, 300, 400 persona, që disa bare janë kthyer në klube nate,” tha Mugosha. Ndërkaq, ndihmës drejtor i Institutit të Shëndetit Publik, Senad Begiq, tha se  nëse kjo tendencë e sëmurjes vazhdon, ne mund të mbështetemi në mbylljen e objekteve hotelierike në Podgoricë dhe ndalimin e lëvizjes nga ora 22. Ai theksoi se kemi kohë të mjaftueshme që të përpiqemi të mos e mbyllim Podgoricën. “Është shumë mosmirënjohëse të flasësh për atë që do të ndodhë nga e hëna në të premte, kur ne të bëjmë analizat e mostrave,” tha Begiq.

SHARE