KONTRIBUTI I INFERMIERËVE ËSHTË KRENARIA E SHTETIT

Kryeministri i Malit të Zi Dushko Markoviq uroi Ditën Ndërkombëtare të infermierëve dhe teknikëve.

“Infermierët dhe teknikët e Malit të Zi, së bashku me mjekët dhe punonjësit e shëndetit, janë kujdesur për të sëmurët dhe për të gjithë pacientët e tjerë gjatë epidemisë së rrezikshme Covid19. Faleminderit për përpjekjet, sakrificat dhe përkushtimin tuaj”, tha kryeministri.

Dita Ndërkombëtare e Infermierëve dhe teknikëve, është themeluar në kujtim të Florence Nightingale, prijësit të këtij profesioni njerëzor.

Ministri i Shëndetësisë Kenan Hrapoviq me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Infermierisë, tha se infermierët, teknikët dhe mamitë janë pjesë përbërëse e suksesit të sistemit shëndetësor në të gjitha rrethanat, dhe sot kur me krenari theksojmë suksesin e shëndetit të qytetarëve të Malit të Zi në luftën kundër virusit Covid19 me vëmendje të veçantë si shoqëri duhet theksuar edhe ndikimi i tyre.

“Kontributi juaj në këtë rezultat është i pafalshëm, përkushtimi dhe sakrifica juaj janë krenaria e shtetit, dhe qëndrimi juaj ndaj profesionit është një shembull për gjeneratat e ardhshme,” tha ministri në mesazhin e tij.

Hrapoviq shtoi se detyrimi ynë tani duhet dhe gjithnjë të jetë një shqetësim i veçantë për statusin, arsimin dhe kushtet në të cilat punojnë infermierët.

“Me një premtim të vendosur që do të vazhdoj të përfaqësoj interesat e profesionit tuaj, ju përgëzoj për Ditën Ndërkombëtare të Infermierisë!”, theksoi Hrapoviq.

SHARE