MILLATOVIQ: DËRGIMI I USHTARËVE MALAZEZË NË UKRAINË NUK ËSHTË NJË OPSION

Dërgimi i ushtarëve malazezë në Ukrainë nuk është një opsion për momentin, as nuk është objekt diskutimi, tha presidenti i vendit, Jakov Millatoviq, në një konferencë për shtyp në Bukuresht.

“Dërgimi i ushtarëve malazezë në Ukrainë nuk është aktualisht një opsion, as nuk është objekt i ndonjë bisede, por në të njëjtën mënyrë që Rumania mbështet Ukrainën dhe Malin e Zi si aleat të NATO-s që nga fillimi i agresionit rus kundër Ukrainës, mbështet fuqimisht Ukrainën në luftën e saj si në mënyrë bilaterale ashtu edhe me mjete shumëpalëshe”, tha Millatoviq.

Dhe presidenti rumun tha se dërgimi i ushtarëve të NATO-s në Ukrainë nuk mund të ndodhë, sepse Ukraina nuk është anëtare e Aleancës.

“Nëse ka një marrëveshje dypalëshe midis një vendi dhe Ukrainës për ndonjë temë, atëherë ajo i referohet kryesisht marrëveshjes së tyre dypalëshe. Rumania nuk do të dërgojë ushtarë në Ukrainë. Ne e mbështesim Ukrainën në shumë mënyra dhe do të vazhdojmë siç kemi bërë deri më tani”, theksoi Johannis.

SHARE