“LIDIA” SHKAKTON VIKTIMA NË MEKSIKË / URAGANI I RADHËS GODET VENDIN ME 220 KM/H

Uragani Lidia u përplas me Meksikën si një stuhi e kategorisë 4, me erara që arritën deri në 220 km në orë dhe reshje të dendura shiu. Por fatmirësisht me kalimin e orëve stuhia u dobësua në pjesën kontinentale, duke bërë Qendrën Kombëtare të Uraganeve të SHBA të ulë statusin e rrezikshmërisë së saj.

Autoritetet në shtetin e Nayarit bënë me dije se një burrë humbi jetën pasi u godite nga një pemë, teksa shumë të tjerë morën ndihmën e autoriteteve dhe u evakuuan.

Pak orë para nisjes së stuhisë, presidenti i Meksikës Andrés Obrador urdhëroi dislokimin e 6000 ushtarëve për të qenë në gatishmëri në zonat më të rrezikuara.

Disa pjesë të vijës bregdetare të Paqësorit të Meksikës kanë parë tashmë përmbytje të konsiderueshme këtë javë pas goditjes së stuhisë tropikale Max.

Uraganët godasin Meksikën çdo vit në brigjet e saj të Paqësorit dhe Atlantikut. Sezoni zyrtar i uraganeve në vend zgjat nga maji deri në nëntor, ku shumica e stuhive zhvillohen midis korrikut dhe tetorit.

Një uragan i fuqishëm goditi Meksikën në brigjet e saj perëndimore që lagen nga Oqeani Paqësor.

Uragani Lidia u përplas me Meksikën si një stuhi e kategorisë 4, me erara që arritën deri në 220 km në orë dhe reshje të dendura shiu. Por fatmirësisht me kalimin e orëve stuhia u dobësua në pjesën kontinentale, duke bërë Qendrën Kombëtare të Uraganeve të SHBA të ulë statusin e rrezikshmërisë së saj.

Autoritetet në shtetin e Nayarit bënë me dije se një burrë humbi jetën pasi u godite nga një pemë, teksa shumë të tjerë morën ndihmën e autoriteteve dhe u evakuuan.

Pak orë para nisjes së stuhisë, presidenti i Meksikës Andrés Obrador urdhëroi dislokimin e 6000 ushtarëve për të qenë në gatishmëri në zonat më të rrezikuara.

Disa pjesë të vijës bregdetare të Paqësorit të Meksikës kanë parë tashmë përmbytje të konsiderueshme këtë javë pas goditjes së stuhisë tropikale Max.

Uraganët godasin Meksikën çdo vit në brigjet e saj të Paqësorit dhe Atlantikut. Sezoni zyrtar i uraganeve në vend zgjat nga maji deri në nëntor, ku shumica e stuhive zhvillohen midis korrikut dhe tetorit.

SHARE