BASHKËPUNIMI ME KINEZËT EDHE NË ARSIM

Nikolliq theksoi se ekziston një nevojë evidente për përcaktimin e fushave prioritare në shkencë dhe kërkime, si dhe për realizimin e projekteve konkrete të përbashkëta. Ai vuri në dukje bashkëpunimin tradicionalisht të mirë të Universitetit me Ambasadën Kineze në realizimin e aktiviteteve dhe asistencës në punën e Institutit të Konfucit në Universitetin e MZ.

“Gjithnjë është e nevojshme nevoja për të mësuar gjuhën kineze dhe po marrim parasysh mundësinë e shtimit tësaj si lëndë zgjedhore në Fakultetin Filologjik”, tha Nikolliq.Në periudhën e kaluar, stafi akademik dhe studentët e universitetit kishin disa herë mundësi për të vizituar Institutin e Shkencës dhe Teknologjisë të Universitetit të Çangsha.

 

 

SHARE