GATI PËR RESPEKTIMIN MAKSIMAL TË TË DREJTAVE TË NJERIUT

Ne jemi të vendosur dhe të gatshëm për të hequr të gjitha padrejtësitë dhe për të siguruar respektimin maksimal të të drejtave të njeriut për të gjithë qytetarët e Malit të Zi, tha Kryeministri i Malit të Zi, Zdravko Krivokapiq, me rastin e Ditës Botërore të të Drejtave të Njeriut. “Trajtimi diskriminues i pakicave kombëtare, komuniteteve fetare dhe ksenofobisë janë kërcënimet më të mëdha për Deklaratën Universale të të Drejtave të Njeriut sot,” shkroi Krivokapiq në Twitter. Me rastin e Ditës Botërore të të Drejtave të Njeriut, Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, theksoi se Mali i Zi ngre zërin e tij për të drejtat e njeriut, mundësitë e barabarta, ku mosdiskriminimi dhe përfshirja janë vlerat që ndajmë dhe mbi të cilat ne ndërtojmë të ardhmen tonë evropiane. 10 dhjetori, siç thotë Gjukanoviq, është gjithmonë një mundësi për të theksuar rëndësinë e të drejtave të njeriut në ndërtimin e një Mali të Zi civil, evropian dhe multietnik.

SHARE