NDERMARRJET EKONOMIKE NË TUZ, ZGJATET ORARI I PUNËS DERI NË ORA 20.00

Masat e reja epidemiologjike që do të zgjasin për shtatë ditët e ardhshme ndalojnë funksionimin e qendrave tregtare dhe stendat në Budva, Tivat, Herceg Novi, Podgoricë, Cetinje, Nikshiq, Kotor, Tivar, Ulqin, Pluzhine dhe Plevle. Në këto komuna, ku ka një incident 14-ditor për 100,000, më shumë se 800 qytetarë janë të ndaluar të lëvizin jashtë komunës, si dhe funksionimin e objekteve hotelierike. Në këto komuna, mësimi do kalojë online nga nesër, dhe kopshtet do të punojnë deri të Premten, gjithashtu ndalohet puna e lojrave të fatit, kazinove, qendrave të fitnesit, palestrave. Masat parashikojnë gjithashtu mbylljen e parqeve dhe të ngjashme në komuna që kanë një incident 14-ditor për 100,000 më shumë se 800. Të gjithë ata që hyjnë në Mal të Zi, përveç atyre që vijnë nga BeH, Serbia, Kosova ose Shqipëria duhet të paraqesin një test negativ jo më të vjetër se 48 orë, një test serologjik ose provë te vaksinimit. Të gjitha ndermarrjeve ekonomike në komuna në të cilat nuk u ndalohet puna e që deri më tani kanë punuar deri në ora 18.00, orari i punës zgjatet deri në ora 20.00.

SHARE