PICULLA: LAJMI I MIRË NGA PODGORICA NUK DUHET TË NDALEN TEK GJYKATA KUSHTETUESE

Lajmi i mirë nga Podgorica nuk duhet të ndalet në përfundimin e Gjykatës Kushtetuese, sepse pas zgjidhjes së këtij problemi mbeten prioritete të njohura për të cilat duhet punuar për të shkrirë rrugën evropiane të Malit të Zi, ka vlerësuar reporteri i Parlamentit Evropian për Malin e Zi, Tonino Piculla. Edhe pse në dy vitet e mëparshme, nga një vend lider në politikën e zgjerimit të BE-së, Mali i Zi u shndërrua në një pikë tjetër krize në Ballkanin Perëndimor, gjërat nuk janë të pariparueshme, tha Piculla. Duke kujtuar urgjencën e zhbllokimit të Gjykatës Kushtetuese, Piculla përshëndeti hapat në këtë drejtim. Piculla theksoi se kriza e qeverisjes së brendshme kërcënon seriozisht të ndalojë çdo përparim të mëtejshëm, që është një arsye tjetër për të zgjedhur gjyqtarët e Gjykatës Kushtetuese, për të zhvilluar zgjedhje të parakohshme parlamentare dhe që Mali i Zi, pas dy vitesh stagnimi, të shkojë drejt një qëllimi të mbështetur nga numri më i madh i qytetarëve, dhe nominalisht numri më i madh i politikanëve. Piculla vlerësoi gjithashtu se zgjedhjet presidenciale janë një mundësi për të konfirmuar se aktorët politikë malazezë e kuptojnë seriozisht detyrën e tyre.

SHARE