STABILIZIMI I ÇMIMIT TË KARBURANTIT NGA PRILLI

Stabilizimi i çmimeve të karburanteve mund të pritet vetëm në fillim të prillit, sipas Shoqatës së Kompanive të Naftës të Malit të Zi. Ata thanë se shteti, ashtu si ata në rajon, duhet të ulë taksat e akcizës dhe të kufizojë çmimet. Çmimet e karburantit në Mal të Zi varen nga ato në tregun botëror. Vendet e OPEC-ut kanë reduktuar prodhimin, raporton portali RTMZ. “Unë mendoj se çmimi do të rritet edhe më shumë në muajin e ardhshëm dhe në fillim të prillit duhet të ketë një rënie të lehtë,” tha Dragan Boshkoviq nga Shoqata e Kompanive të Naftës së Malit të Zi. Çmimi i karburantit në Mal të Zi përcaktohet kryesisht nga akcizat. TVSH-ja dhe akciza janë të barabarta me çmimin e blerjes së karburantit.

SHARE