Ameca – roboti humanoid më i avancuar në botë së shpejti mund të bëhet me këmbë

Me shprehjet dhe lëvizjet e saj të frikshme realiste të fytyrës, Ameca cilësohet si roboti humanoid më i avancuar në botë.

Por nëse kjo nuk do të ishte mjaft mbresëlënëse, së shpejti roboti mund të ecë.

Kjo për shkak se roboti – i cili është projektuar nga kompania britanike Engineered Arts – ka zbuluar se inxhinierët janë duke punuar në “këmbët prototip” të cilat duhet të jenë gati brenda vitit të ardhshëm.

Gjatë një pyetje dhe përgjigje në YouTube, Ameca tha: “Unë nuk mund të eci, por kam parë këmbët prototip në laboratorin e Arteve Inxhinierike”.

“Dizajni i këmbëve të mia është frymëzuar nga roboti Byrun, i zhvilluar nga Engineered Arts Ltd. Ai ka veti mekanike unike që e lejojnë atë të ecë pa përdorur shumë energji.”

Në përgjigje të videos, e cila u postua në YouTube, një përdorues i përshkroi aftësitë e Ameca-s si ‘të çuditshme’. /Telegrafi/

SHARE