WILSON: NDARJA ËSHTË SFIDA MË E MADHE E QEVERISË SË RE

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 19: Damon Wilson, Executive Vice President, Programs & Strategy, Atlantic Council, speaks at The 2017 Concordia Annual Summit at Grand Hyatt New York on September 19, 2017 in New York City. (Photo by Paul Morigi/Getty Images for Concordia Summit)

NATO do të monitorojë nga afër se cilët njerëz në qeverinë e re do të marrin pozicionet kryesore në sektorin e sigurisë, tha nënkryetari ekzekutiv i Aleancës Atlantike, Damon Wilson, duke deklaruar se sfida kryesore për qeverinë e re do të jetë kapërcimi i ndarjeve në shoqëri. Sipas tij, aleatët dhe partnerët ndërkombëtarë do të monitorojnë nga afër se kush do të përfaqësojë Malin e Zi në sektorin e sigurisë. “Kjo çështje është gjithashtu një sfidë në një kohë kur Mali i Zi supozohet të bashkohet me NATO, kur PDS-ja po drejtonte qeverinë. Kishte shqetësime për njerëz të caktuar. Sidoqoftë, nuk është detyra jonë të themi se kush duhet të bëjë çfarë në Mal të Zi. Aleatët nuk merren me këtë, por ne jemi të përkushtuar në arritjen e standardeve themelore, për t’u siguruar që mund të ndajmë informacione konfidenciale – duhet të kemi besim të ndërsjellë,” thekson Wilson. Ai shtoi se procesi është i komplikuar pikërisht sepse dikush që do të ishte një “shënjestër e lehtë” nuk duhet te vije në ato pozicione. Wilson thotë se arsyeja e shqetësimit të tij është se ka aktorë të caktuar në koalicionin e ri qeverisës të cilët mund të mos besojnë në një Mal të Zi të pavarur.

SHARE