GJATË KËTIJ VITI RAPORTOHEN 96 KALLËZIME PENALE / SË SHPEJTI VENDIMI MBI PROTESTAT MË 25 SHKURT NË TUZ

Që nga fillimi i vitit, duke përfunduar më 7 mars, 96 kallëzime penale janë ngritur në Prokurorinë Themelore të Shtetit në Podgoricë, kundër 141 qytetarëve për mosrespektim të masave shëndetësore kundër përhapjes së virusit corona, tha Prokurori i Shtetit dhe zëdhënës në Prokurorinë Themelore të Shtetit Vukash Radonjiq. Siç tha ai, raportet në fjalë u dorëzuan nga Qendra e Sigurisë Podgoricë dhe Departamenti i Sigurisë në Danillovgrad. Në programin e mëngjesit të TVMZ, ai kujtoi se vitin e kaluar kishte sanksione shumë më rigoroze, siç ishin dënimet me burg, dhe pagesa e parave për qëllime humanitare. Në mënyrë dominante, siç tha ai, këtë vit po shkelen masat e Ministrisë së Shëndetësisë, e cila ndalon qytetarët të largohen nga ndërtesa e banimit në një periudhë të caktuar. Radonjiq thekson se Prokuroria Themelore e Shtetit në Podgoricë trajton çdo autor të një vepre penale pa dallim, që i referohet mosrespektimit të masave epidemiologjike. Bashkëpunimi midis PTHSH dhe policisë është i mirë, thotë ai, duke vënë në dukje se ka gjithmonë gjëra që duhet të përmirësohen. Kur bëhet fjalë për dëgjimin e Kryetarit të Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj, Radonjiq tha se do të ketë një vendim për atë çështje penale shumë shpejt: “Padyshim që do të jetë brenda këtij muaji”.

SHARE