2.000 VAKSINA TË TJERA RUSE KANË MBËRRITUR NGA SERBIA

Këtë mëngjes, kontigjenti i dytë me 2,000 doza të vaksinave ruse Sputnik V mbërriti në Malin e Zi. Ky është një donacion nga Serbia për vendin tonë. Siç u njoftua në llogarinë Twitter të Qeverisë së Malit të Zi, vaksinat u mirëpritën nga Ministrja e Shëndetësisë Jelena Boroviniq Bojoviq dhe Sekretari i Shtetit Borko Bajiq. Ministrja Bojoviq tha se ky është një kontigjent prej 2,000 vaksinash, të cilat përfaqësojnë dozën e dytë me të cilën ata do të fillojnë të rivaksinimin e pavijoneve në Shtëpinë e të Moshuarve në Risan të Enjten, dhe në të njëjtin rend si ata filluan vaksinimin me dozën e parë. Ajo edhe një herë falënderoi, shtetin vëllazëror dhe miqësor të Serbisë për dhurimin dhe u bëri thirrje të gjithë qytetarëve që të vaksinohen. “Unë u bëj thirrje qytetarëve që të jenë të motivuar për vaksinim dhe çfarë është e pashmangshme, të mos harrojnë të respektojnë masat epidemiologjike. Përsëris se pa marrë parasysh sa të rrepta, rigoroze ose kufizuese janë masat, ata nuk do të jenë në gjendje të japin rezultatet e tyre nëse mos i respektoni ato,” vuri në dukje Ministrja e Shëndetësisë. Poashtu, sot Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) i ka dhuruar sistemit shëndetësor malazes pajisje mjekësore, shumë të rëndësishme në trajtimin e pacientëve me virusin Covid-19, me vlerë rreth 200,000 euro, njoftoi Ministria e Shëndetësisë. Ministrja Jelena Boroviniq Bojoviq tha se Mali i Zi, në sajë të bashkëpunimit me OBSH, së shpejti do të ketë mundësinë e të ashtuquajturës sekuencim, përkatësisht njohjen e formave mutagjene të virusit, gjë që nuk ka qenë e mundur në vendin tonë deri më tani.

SHARE