MINISTRIA E ARSIMIT: SË BASHKU TË BËJMË NJË PLAN PËR PJESËN E DYTË TË VITIT SHKOLLOR

Ministria e Arsimit është e hapur ndaj propozimeve të Sindikatës dhe sektorit civil, në mënyrë që t’u ofrojë fëmijëve njohuri maksimale dhe të ruajë shëndetin e tyre në kushtet aktuale epidemiologjike. Kjo është arsyeja pse, siç theksoi Ministrja Vesna Bratiq, është e rëndësishme të dëgjojmë nevojat e fëmijëve, prindërve dhe mësuesve dhe të zgjidhim së bashku sfidat. Bratiq dhe bashkëpunëtorët e saj u takuan sot në ambientet e Ministrisë së Arsimit me përfaqësuesit e Unionit të Arsimit, Shoqatës “Prindërit” dhe OJQ-së Shoqata Kombëtare e Prindërve të Fëmijëve dhe të Rinjve me Aftësi të Kufizuara të Zhvillimit të Malit të Zi, me të cilët diskutoi vazhdimin e vitit shkollor dhe sfidat me të cilat përballen mësuesit, fëmijët dhe prindërit në kohën e pandemisë. Përfaqësuesit e Sindikatës së Arsimit theksuan se vlerësimi i vëllimit të shtuar të punës së mësuesve duhet të jetë një nga përparësitë, dhe se kjo çështje duhet të zgjidhet sistematikisht. Ata gjithashtu propozuan që arsimtarët të ishin ndër kategoritë prioritare të popullatës për vaksinimin kundër koronavirusit. Sipas Ministrisë, në takim u diskutua për pajisjet teknike të fëmijëve dhe mësuesve për mësimin në distancë, dhe mënyrat për të ndihmuar nxënësit dhe mësuesit që nuk kanë mundësi që në mënyrë cilësore të përcjellin dhe mbajnë mësimin në distancë.

SHARE