MALI I ZI TË MBAJË NJË DREJTIM PRO-EVROPIAN DHE NATO

Presidenti i Republikës Federale të Gjermanisë, Frank-Walter Steinmeier, njoftoi se vendi i tij do të vazhdojë të monitorojë proceset në Malin e Zi, me pritjen që drejtimi pro-evropian dhe anëtarësimi në NATO do të ruhen. Ai e njoftoi këtë gjatë takimit me Presidentin e Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, i cili përfundoi vizitën e tij të punës në Berlin mbrëmë. Sipas Zyrës së Presidentit, Gjukanoviq falënderoi për mbështetjen e vazhdueshme për perspektivën evropiane të rajonit, duke shtuar se Mali i Zi është vazhdimisht në rrugën e miratimit të një sistemi vlerash evropiane dhe afrimit me BE, i përqendruar në marrjen e një raporti të KE për përmbushjen e kritereve të përkohshme për kapitujt 23 dhe 24. dhe krijimin e kushteve për mbyllje më intensive të kapitujve. Steinmeier, siç theksohet, shprehu respekt personal për rolin e Presidentit Gjukanoviq në jetën politike të Malit të Zi, veçanërisht natën e zgjedhjeve. “Nuk është e lehtë të dorëzosh pushtetin, edhe pas 30 vjetësh, por mënyra se si e bëre flet për madhështinë njerëzore dhe përvojën e madhe politike,” tha Steinmeier.

SHARE