GJUKANOVIQ PROPOZON KRIVOKAPIQIN PËR KRYEMINISTËR

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, sot do t’i dërgojë një propozim Parlamentit të Malit të Zi që Zdravko Krivokapiq të jetë mandatari për përbërjen e Qeverisë së re. Ai tha se shpresonte që Krivokapiq të formonte një qeveri sa më shpejt të jetë e mundur. Sot, Gjukanoviq zhvilloi konsultime me mbajtësit e listës së koalicioneve “Për të Ardhmen e Malit të Zi”, Zdravko Krivokapic, “Paqja është kombi ynë”, me Alleksa Beçiq dhe “E zeza mbi të bardhë” nga Dritan Abazoviq mbi mandatarin për përbërjen e Qeverisë së Malit të Zi. Ai vuri në dukje se Mali i Zi është e vetmja republikë ku nuk kishte luftëra, ajo rivendosi pavarësinë e saj dhe u bë anëtare e NATO-s.”Partitë që nuk kanë qenë në pushtet deri më tani do të jenë. Ne nuk duhet të lejojmë asnjë qeveri të rrezikojë interesat jetike të Malit të Zi. Qeveria e mëparshme ka ndërmarrë lëvizje cilësore,” tha Gjukanoviq. Ai shpreson që Qeveria e re do të vazhdojë të punojë në krijimin e kushteve për tërheqjen e investimeve të huaja.

SHARE