MALI I ZI TË SHFRYTËZOJË MUAJT E ARDHSHËM PËR TË PËRSHPEJTUAR REFORMAT

“Ne mirëpresim faktin se qëllimi strategjik i qeverisë së re është të përshpejtojë negociatat e pranimit të Malit të Zi me BE,” tha zëvendësshefja e Njësisë për Malin e Zi në Drejtorinë e Përgjithshme për Politika të Fqinjësisë dhe Negociatat e Zgjerimit, Barbara Hesus Zhimeno. Hesus Zhimeno theksoi se si partneri kryesor politik dhe ekonomik i Malit të Zi, dhe donatori dhe investitori më i madh, BE-ja është plotësisht e përkushtuar në rrugën e anëtarësimit të Malit të Zi në BE, në të cilën vendi juaj ka bërë përparim të mirë.  Ajo i bëri thirrje Malit të Zi që të shfrytëzojë muajt e ardhshëm për të përshpejtuar dhe thelluar reformat politike dhe ekonomike dhe për të përdorur rekomandimet nga raporti vjetor i Komisionit Evropian për Malin e Zi për përparimin në rrugën drejt BE-së. Po ashtu, Hesus Zhimeno theksoi se progresi në fushën e sundimit të ligjit do të vazhdojë për të përcaktuar ritmin e përgjithshëm të negociatave dhe kërkon bashkëpunim dhe angazhim konstruktiv nga të gjitha palët.

SHARE