MARKOVIQ U DORËZOI SOT DOKUMENTET PERSONALE, DISA PERSONAVE PËR KONTRIBUTIN E TYRE NË LUFTËN KUNDËR KORONËS

Kryeministri i Malit të Zi, Dushko Markoviq, u dorëzoi dokumente të reja personale individëve të shquar, të cilët përmes angazhimit të tyre, kontribuan në luftën e suksesshme të Malit të Zi kundër epidemisë së re të koronavirusit.

Në fjalimin e tij para se të jepeshin dokumentet, Ministri i Brendshëm Mevlludin Nuhoxhiq tha se dokumentet e reja personale janë një konfirmim i identitetit dhe reputacionit të shtetit brenda kornizës ndërkombëtare.

Ai thotë se ishte një interes afatgjatë i qytetarëve të Malit të Zi, të cilët, siç tha ai, do të jenë pronarë krenarë të dokumenteve të reja dhe kështu pjesëmarrës të pazëvendësueshëm në dixhitalizimin e shoqërisë.

“Me këtë arritje, ne kemi arritur jo vetëm rrjetëzim të një cilësie më të mirë, por edhe siguri në mënyrë të konsiderueshme më të mirë. Karta e re e identitetit është gjithashtu një mjet për qasje më racionale në shumë shërbime,” tha ministri.

Ai njoftoi se dokumentet e reja personale, kartat e identitetit dhe pasaportat, do të jenë falas për të gjitha vajzat dhe djemtë që mbushin 18 vjeç këtë muaj. Vajzat dhe djemtë që mbushin 18 vjeç në 21 maj në ditën e pavarësisë dhe ditën e shtetësisë, më 13 korrik.

SHARE