QEVERIA TË VAZHDOJË TË PUNOJË NË INTERES TË QYTETARËVE

Kryeministri i Malit të Zi, Zdravko Krivokapiq, u takua sot me Kryeministrin e Qeverisë së 41-të, Dushko Markoviq, i cili shënoi zyrtarisht fillimin e mandatit të tij si kreu i Qeverisë së 42-të të Malit të Zi. Sipas Qeverisë, bashkëbiseduesit shkëmbyen mendime mbi mjedisin midis zgjedhjeve të dy qeverive, e cila u karakterizua nga kriza shëndetësore dhe situata e vështirë ekonomike dhe thanë se është e nevojshme të ruhet cikli i investimeve dhe të përmirësohet standardi i jetesës së qytetarëve. Markoviq informoi për realizimin e projekteve të infrastrukturës kapitale me një theks të veçantë në zhvillimin e Veriut dhe vuri në dukje se detyra më e rëndësishme e Qeverisë së re është që të miratojë Buxhetin sa më shpejt të jetë e mundur në mënyrë që të ruhet vrulli i zhvillimit dhe të sigurohet funksionimi i mirë i sistemit në tërësi. Kryeministri Krivokapiq falënderoi për qasjen konstruktive dhe vlerësoi si të dobishme takimet e departamenteve që i paraprinë formimit të Qeverisë së 42-të të Malit të Zi. “Detyra jonë është të punojmë në mënyrën më të mirë, duke përdorur kapitalin njerëzor, për të mirën e përbashkët për të gjithë qytetarët e Malit të Zi,” tha Krivokapiq dhe vuri në dukje se formimi i një qeverie të tillë është rruga e vetme e duhur për Malin e Zi në këtë kohë.

SHARE