ZENKA: DIVERSITETI SI PASURI NJË SHEMBULL I PRAKTIKËS SË MIRË

Mali i Zi, përmes dialogut dhe respektit të ndërsjellë, bashkon dhe paraqet gjithë diversitetin e tij si një pasuri dhe një shembull i praktikës së mirë, tha Ministri i të Drejtave të Njeriut dhe Pakicave në Mal të Zi , Mehmed Zenka, në prezantimin e librit “Fjalori themelor i kulturës fetare.” Ai tha se Ministria kishte organizuar një seri tryezash për të forcuar dialogun ndërfetar në Mal të Zi dhe për të forcuar bashkëpunimin e sektorit me bashkësitë fetare. Sipas Zenkës, qëllimi i Ministrisë ishte që të kontribuojnë në afrimin e njëri-tjetrit dhe të njihen me njëri-tjetrin, në mënyrë që harmonia e bashkëjetesës të jetë sa më e vlefshme. Zenka beson se informacioni mbi historinë e feve dhe mësimeve fetare duhet të sigurohet në kohën e duhur, në mënyrë që brezat e rinj të informohen më mirë për origjinën e feve botërore, por edhe me zakone dhe koncepte të ndryshme fetare. Nga Ministria kumtojnë që Fjalori Themelor është krijuar për të paraqitur idetë themelore krahasuese dhe mësime të feve monoteiste, në mënyrë që të shikojë bazat e koncepteve të tyre teorike. “Mali i Zi do të vazhdojë të përparojë politikën e tij për mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe tolerancës, duke afirmuar dialogun global dhe promovimin e fuqisë së bashkëpunimit të përbashkët në ruajtjen dhe ushqimin e karakterit të tij shumë konfesional dhe multikulturor,” thuhet në komunikatën e Ministrisë së drejtave të njeriut dhe pakicave në Mal të Zi.

SHARE