GJELOSHAJ: OFERTA E VUKOVIQIT E PAPRANUESHME PËR TUZIN

Kryetari i Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj, i tha Kryebashkiakut të Kryeqytetit, Ivan Vukoviq, se ka kush të kujdeset për Tuzin, dhe se Vukoviq më mirë të kujdeset për qytetarët e komunës së tij. Gjeloshaj pohoi se iu ofrua një ide e papranueshme për ndryshimin e territorit, që do të thoshte përkeqësim i marrëdhënieve midis qytetarëve të Kuçit dhe Malesisë. Nga Kryeqyteti dje deklaruan se Gjeloshaj është përgjegjës për “aftësinë e tij menaxheriale dhe paralajmëroi tradhti ndaj interesave politike” të njerëzve që ai përfaqëson, duke u përpjekur të maskojë me sulme ndaj të tjerëve, nga të cilët ai ka përfituar shumë gjatë viteve. Sipas zyrtarëve të Kryeqytetit Podgorica, që disa kohë procesi i caktimit të kufijve dhe ndarja e pronës midis Podgoricës dhe Tuzit është penguar nga vetë Gjeloshaj. Gjeloshaj përsëriti se Komuna e Tuzit ka një territor të përcaktuar ligjërisht me Kryeqytetin. Ai pohoi se të gjitha shërbimet komunale që janë d.o.o. që kanë punuar ose punojnë në territorin e Komunës së Tuzit, janë të paguar rregullisht dhe se asgjë nuk kanë punuar falas. Ai shton se përmendja e ndihmës gjatë karantinës është një pamje e vërtetë dhe një mundësi se kush janë ata që tani po e përdorin këtë ndihmë si mbulesë për lëvizjet e këqija të negociatave. “Çfarë mendojnë qytetarët e Tuzit për ekzekutivin në Tuz dhe Kryetarin personalisht, thonë rezultatet e zgjedhjeve një muaj më parë, ndër të tjera në Tuz, dhe ne e dimë se rezultatet e mira janë një fakt i dhimbshëm për kryetarin e Podgoricës dhe të gjithë ata që mbështesin ide të ngjashme,” tha ai. Edhe sot, përfaqësuesit e Komunës së Tuzit publikisht tregojnë se janë pro një marrëveshjeje. “Territori i Komunës së Tuzit u përcaktua nga legjislacioni dhe Administrata e Pasurive të Patundshme, bazuar në Ligjin për Organizimin Territorial të Malit të Zi. Gjithçka që është në territorin tonë është e jona, dhe gjithçka në territorin e Kryeqytetit është pronë e Podgoricës dhe kështu menjëherë do të kishim një marrëveshje,” thekson Gjeloshaj. Komuna e Tuzit ofroi një listë të pasurisë së plotë që do të merrej në kryeqytet dhe do të ndahej në bazë të përfaqësimit të përqindjes sipas territorit dhe popullsisë, por, siç thekson Gjeloshaj, as kjo nuk u pranua. Në lidhje me këtë deklaratë reagoi edhe kryetari i bordit komunal të PDS-së në Tuz Mirza Pepiq, në emër të partisë shprehi pakënaqësi për shkak të qasjes së papërgjegjshme të drejtuesve të Komunës, dhe posaçërisht të Kryetarit të saj, z. Nik Gjeloshaj. Ai thekson se një qasje e tillë e drejtuesve të administratës së qytetit, të cilët janë kryesisht përgjegjës për cilësinë dhe kushtet e jetesës së qytetarëve të Tuzit, çon në përfundimin se kjo qeverisje nuk ka kapacitet për t’u përballur me probleme reale dhe për të siguruar funksionimin e duhur dhe punën e shërbimeve në këtë komunë.

SHARE