PAZHIN: MALI I ZI DËSHIRON TË JETË NË SHOQËRI TË VENDEVE TË AFËRTA EVROPIANE

Duke u bashkuar me Bashkimin Evropian, Mali i Zi dëshiron të jetë në shoqërinë e vendeve evropiane që e trashëgojnë dhe mbrojnë dinjitetin njerëzor si vlerën më të lartë të tyre, deklaroi Zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Zoran Pazhin. Në hapjen e seancës plenare të klubit të Venecisë, i cili mbahet  në Tivarë, ai tha se kjo vlerë është ajo që Mali i Zi modern është ndërtuar. “Kjo është arsyeja pse ne e shohim anëtarësimin të MZ në BE si një vazhdimësi natyrore të procesit historik të afirmimit dhe ruajtjes së identitetit qytetar dhe evropian të Malit të Zi”, deklaroi Pazhin.  Ai theksoi se anëtarët e tanishëm dhe të ardhshëm të Bashkimit Evropian duhet të jenë të vetëdijshëm për përgjegjësinë e përbashkët për suksesin e projektit të Bashkimit Evropian. “Ne nuk kemi ambicie për t’u bashkuar me Bashkimin Evropian para se të jemi plotësisht të përgatitur për të përmbushur të gjitha detyrimet tona dhe për të gëzuar përfitimet e plota të anëtarësimit të plotë. Megjithatë, të gjithë duhet të jemi të vetëdijshëm se si evropianë kemi një fat të përbashkët”, theksoi Pazhin.

SHARE