NË URGJENCË MË SHUMË PACIENTË, KUJDESI ËSHTË ENDE I NEVOJSHËM

Qendra e urgjencës ishte pjesa më e ngarkuar e Qendrës Klinike gjatë epidemisë së koronavirusit.

Në ditët e para të epidemisë, numri i pacientëve ishte shumë herë më i ulët, ndërsa kishte më shumë punë për të bërë në dhomën e urgjencës.

E gjithë kjo tregon se qytetarët po kthehen në detyrimet dhe zakonet e tyre të mëparshme, kështu që ata paralajmërojnë nga Urgjenca se rreziku i virusit nuk ka kaluar, dhe se ne ende duhet të jemi të disiplinuar.

Tekniku Mirko Vujoviq thotë se stresi dhe gatishmëria 24-orëshe janë pjesë përbërëse e punës së përditshme në Qendrën e Urgjencës. Sidoqoftë, të punosh gjatë epidemisë ishte një përvojë plotësisht e re.

“Në fillim të shfaqjes së epidemisë kishte frikë, por me kalimin e kohës të gjithë u rregulluam ne kishim pajisje të mira mbrojtëse kështu që më vonë nuk kishte frikë në mesin e punonjësve. Ne kishim plane të qarta që kemi punuar në të dhe kjo është arsyeja pse nuk kemi ndonjë punëtor të infektuar në Qendrën e Urgjencës” , tha Vujoviq.

“Ne kemi një rritje të numrit të lëndimeve, këto janë lëndime nga trafiku, pastaj lëndime që ndodhin gjatë detyrimeve të përditshme, veçanërisht punëtorët e ndërtimit, dhe punëtorët që marrin pjesë në aktivitete bujqësore,” tha Dr. Nermin Abdiq për RTMZ. 

Të gjitha këto lëndime, thotë Abdiq, tregojnë se qytetarët po kthehen në detyrimet e tyre të përditshme por edhe me zakonet, kështu që ai edhe një herë u bën thirrje të gjithëve.

“Korona është akoma e pranishme midis nesh, dhe se ne nuk jemi shteti që shpalli fundin e epidemisë, duhet të jemi akoma të gjithë shumë përgjegjës. Ne duhet të kuptojmë se një nga lëvizjet tona të gabuara mund të rrezikojë jetën dhe shëndetin e dikujt, dhe kjo nuk ka çmim,” theksoi Abdiq.

SHARE