QEVERIA TË PËRSHPEJTOJË REFORMAT POLITIKE DHE EKONOMIKE

Për Bashkimin Evropian (BE) është shumë e rëndësishme që Qeveria e Malit të Zi të përdorë muajt e ardhshëm për të përshpejtuar proceset politike dhe reformat, tha zëdhënësja e Komisionit Evropian, Ana Pisonero Hernandez. Komisioni thekson se ata janë duke pritur të bashkëpunojnë me qeverinë e re malazeze “e cila do të jetë në gjendje të zbatojë reformat e lidhura me BE”. “Mali i Zi është në një fazë të përparuar në procesin e pranimit në BE dhe do të ishte shumë e rëndësishme për ne të shohim qeverinë e re të përdorë muajt e ardhshëm për të përshpejtuar reformat politike dhe ekonomike. Arritja tjetër e madhe për ne do të ishte që qeveria të përmbushë standardet e përkohshme për Kapitujt 23 dhe 24, i cili do të ndihmojë vendin të përparojë në procesin e negociatave,” tha Pisonero Hernandez. I pyetur se si KE e sheh konceptin e një ish-qeverie dhe nëse ky lloj i pushtetit ekzekutiv është një praktikë midis anëtarëve të BE, zëdhënësi kryesor i Komisionit Evropian Eric Mamer tha se roli i KE nuk është të komentojë mbi përbërjen e qeverive kombëtare, si brenda ashtu edhe jashtë BE. 

SHARE