GJUKANOVIQ: MODERNIZIMI ËSHTË NJË BAZË E MIRË PËR TË ARDHMEN

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, tha se në katër vitet e fundit, është bërë shumë për të përmirësuar situatën në ushtri dhe për të pozicionuar ushtrinë si një institucion shtetëror me besimin më të lartë të publikut të Malit të Zi, i cili është rezultat i traditës dhe punës serioze. Siç thonë ata, Gjukanoviq priti Ministrin e Mbrojtjes Predrag Boshkoviq dhe Shefin e Shtabit të Përgjithshëm Dragutin Dakiq me rastin e 7 Tetorit – Ditës së Ushtrisë së Malit të Zi. Gjukanoviq përgëzoi të gjithë anëtarët e Ushtrisë dhe punonjësit e Ministrisë së Mbrojtjes për festën, duke shprehur respekt për rezultatet e arritura në periudhën e mëparshme për përmirësimin e situatës në ushtri dhe funksionimin e sistemit të mbrojtjes. Gjukanoviq posaçërisht afirmoi pjesëmarrjen e ushtarëve të Malit të Zi në misionet paqeruajtëse, si një përvojë e vlefshme jo vetëm për shkak të forcimit të bashkëpunimit ndërkombëtar, por edhe të azhurnimit të njohurive dhe përvojës që pjesëtarët e Ushtrisë së Malit të Zi fitojnë duke kryer detyra kërkuese në ato misione. Boshkoviq dhe Gjeneral Dakiq falenderuan Gjukanoviqin për pritjen me rastin e Ditës së Ushtrisë, e cila po shënohet këtë vit duke respektuar plotësisht  masat shëndetësore për parandalimin e përhapjes së koronavirusit.

SHARE