ME KONSENSUS DERI TEK MASAT PËR PROCESIN E ZGJEDHJEVE

Ndihmësi i drejtorit të ISHP-së, Dr. Senad Begiq, tha se një person vdiq në territorin e komunës së Rozhajës sot, i cili dyshohet të ketë vdekur nga virusi i koronës.

Personi është trajtuar në shtëpi, dhe rezultati i gjetjeve është në pritje, tha Begiq.

Duke komentuar rrezikun epidemiologjik të zgjedhjeve të ardhshme në Mal të Zi, Begic tha se është analizuar rreziku i paraqitur nga procedura e votimit, si dhe pjesa tjetër e punës përgatitore, duke filluar me trajnimin e bordeve të votimit, punën e KLSH-së dhe së fundi, siç thotë ai, vetë akti i votimit.

Ai gjithashtu thotë se përgatitjet filluan me kohë.

“Gjëja e dytë është se masat duhet të miratohen me konsensus, nuk është vetëm çështje e masave të përshkruara në mënyrë të njëanshme nga ISHP, por duhet të jemi të sigurt që të gjitha subjektet e përfshira në këtë proces, të cilat, përsëris, mund të mbartin një rrezik serioz epidemiologjik, ata e dinë se çfarë masash duhet të zbatohen dhe se është arritur një marrëveshje e përbashkët mbi ta, një konsensus, që të jenë absolutisht të sigurt që shëndeti i votuesve, anëtarëve të vendvotimeve, vëzhguesve dhe anëtarëve të KSHZ-së nuk është i rrezikuar,” tha ai.

Begiq thekson se aktualisht në Mal të Zi shumica e pacientëve janë midis moshës 30 dhe 39 vjeç, dhe se pritet që simptomat e tyre të jenë disi më të pranishme.

Begiq tha se ulja e numrit të pacientëve do të ndodhë kur masat e zbatuara mirë të japin rezultate, dhe për këtë, siç thekson ai, është e nevojshme të respektohen këto masa.

Ai shpjegoi se të gjitha kontaktet e të infektuarve shkojnë automatikisht në izolim dhe marrin një urdhër që të jenë në izolim.

Shefi i Qendrës së emërgjencës të Qendrës Klinike Nermin Abdiq ka deklaruar se 18 pacientë janë duke u trajtuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive, 11 në Klinikën e Mjekësisë së Brendshme, njëri prej të cilëve është në respirator dhe në rrezik për jetën.

SHARE