STOLTENBERG: MALI I ZI NJË BASHKËPUNËTOR I BESUESHËM I NATO-s

Marrëdhëniet NATO-Mali i Zi janë të dobishme reciproke dhe ndihmojnë në forcimin e sigurisë kolektive, të përbashkët, tha Sekretari i Përgjithshëm, Jens Stoltenberg, me rastin e vitit të tretë të anëtarësimit.

“Do të shtoja që investimet ekonomike të aleatëve individualë në vendin tuaj janë dyfishuar qëkur Mali i Zi u bë anëtari më i ri i Aleancës. Epo, në përgjithësi, anëtarësimi në NATO ndihmon në forcimin e sigurisë, stabilitetit rajonal dhe prosperitetit ekonomik”, tha Stoltenberg, në një intervistë për TV “Vijesti”.

I pyetur se si është treguar MZ në tre vjet të anëtarësimit në NATO, Stoltenberg tha se Mali i Zi vazhdon të jetë “një bashkëpunëtor i besueshëm me sigurinë euro-atlantike, së pari si partner dhe tani si një anëtar i plotë i Aleancës, me një vend në tryezën tonë dhe një zë të barabartë në duke formuar vendimet tona. Unë e theksoj këtë sa herë që takohem ose flas me zyrtarët malazez.”

Ashtu siç NATO-ja mund të llogarisë në Malin e Zi, Mali i Zi gjithashtu mund të llogarisë në NATO, thekson Stoltenberg.

SHARE