SIMOVIQ: DO TË VAZHDOJMË TË PËRMIRËSOJMË SISTEMIN E KUJDESIT SHËNDETËSOR

Mali i Zi do të vazhdojë të përmirësojë sistemin shëndetësor dhe burimet njerëzore në atë zonë, tha Kryetari i Trupit Koordinues Kombëtar, Millutin Simoviq.

Ai uroi punonjësit e kujdesit shëndetësor për kohën e duhur, vendosmërinë dhe profesionalizmin në prezantimin e publikimit “Qendra Klinike e Malit të Zi – Sfidat e Pandemisë së Covid 19”.

“Mbas nesh janë pesë muaj sfidues në të cilët ne së bashku u kujdesëm, krijuam dhe siguruam përgjigje për sfidën globale ende në vazhdim COVID 19. Ishte një sfidë për vendet ekonomikisht shumë më të zhvilluara, me sisteme shumë më të forta shëndetësore. Vlerësimi im dhe vërejtjet e mia qëndrojnë në tre porosi, urime, faleminderime dhe vazhdojmë,” tha Simoviq.

Ai tha se do të vazhdojë me ndërtimin e klinikave të reja.

Drejtori i QKMZ, Jefto Erakoviq, tha që Mali i Zi ka miratuar masa reale, në kohë, ka miratuar plane veprimi, ka formuar selinë e krizave, ka blerë pajisje mjekësore dhe të gjitha pajisjet e nevojshme.

“Por të gjitha këto nuk do të kishin vlerë ose të ndihmonin nëse nuk do të ishin punonjësit e shëndetësisë që, së bashku me të gjithë punonjësit në QKMZ, punuan me zell dhe vetëmohim pa pyetur për kushte dhe orar pune”, tha Erakoviq.

Siç deklaroi ai, muajt e kaluar kanë treguar se investimi në personel shëndetësor është një investim i sigurt në të ardhmen.

SHARE