SEKULLIQ: PRITET RRITJE E NUMRIT TË INFEKTUARVE

Pas festave, ne mund të presim një rritje të lehtë të numrit të personave  të prekur me koronavirus, kryesisht për shkak të tubimeve dhe mosrespektimit të masave, tha epidemiologu i Institutit të Shëndetit Publik Dr. Nebojsha Sekulliq. Ai thotë se ditët e fundit kemi pasur një rënie të lehtë të numrit të pacientëve. “Është ende larg një situate që mund të na kënaqë. Ky është akoma një numër i qëndrueshëm, një përqindje e madhe e pozitiveve në lidhje me numrin e testuar. Pra, nuk mund të flasim për qetësim. Personalisht, unë nuk pres ndonjë rënie intensive në periudhën e ardhshme pas festave, duke ditur se çfarë po ndodh,” tha Sekulliq. Ai theksoi se përgatitjet për vaksinim kanë filluar që prej rreth një muaji. “Në javët e ardhshme, ne patjetër do të dimë se si do të shkojë e gjitha,” tha Sekulliq dhe përsëriti se vaksinimi nuk do të jetë i detyrueshëm.

SHARE